کراتین مو

کراتین تراپی چیست و چگونه انجام میشود

کراتین تراپی یا کراتینه مو، علاوه بر صاف کردن و از بین بردن وزی مو می تواند در تقویت مو و کاهش عوارض و آسیب های استفاده از مواد شیمیایی مانند رنگ ، دکلره کردن و مشکلاتی مانند مو خوره و شکنندگی مو تاثیر چشمگیری داشته باشد. ماندگاری کراتین تراپی بین 3 تا 8 ماه و برای انواع مو مناسب است. در این مقاله  با هرآنچه که باید در مورد کراتین تراپی بدانید مخصوصا روش انجام کراتین تراپی آشنا می شویم.

آنچه خواهید خواند:

  • کراتین تراپی یا کراتینه کردن مو
  • مدت زمان ماندگاری کراتین بروی مو
  • قیمت کراتینه کردن مو
  • عوارض کراتینه کردن مو
  • از جمله مزایای کراتین کردن مو
  • مواد لازم برای کراتینه تراپی چیست ؟
  • روش های خانگی کراتین مو
  • شامپوی مخصوص شستشوی موهای کراتین شده
  • تفاوت های کراتین تراپی و پروتئین تراپی چیست ؟
  • مراقبت های بعد از کراتین تراپی
  • انواع کراتین تراپی را نام ببرید
  • از جمله دلایل خشکی مو بعد از کراتین تراپی

کراتین تراپی چیست؟

کراتین تراپی یا کراتین درمانی در واقع صاف کردن و درخشان کردن مو به وسیله مواد شیمیایی است و هیچ ربطی به کراتینی که در ساختار مو، پست و ناخن ها یافت میشود ندارد. کراتین تراپی با استفاده از محلولی حاوی فرمالدئید و یا اسید گلیوکسیلیک که برروی موها قرار میگیرد انجام میشود و به صورت نیمه دائمی وزی مو را از بین میبرد و جلوه ای بسیار صاف و درخشان به مو میدهد. این ترکیبات با قرار گرفتن برروی مو پیوندهای مو را از بین میبرد و میشکند و با حالت صاف تری دوباره آن ها را به هم وصل میکند.

آیا کراتین تراپی به رشد مو کمک میکند؟

پس از انجام کراتین تراپی شاید بنظر برسد که رشد موهایتان افزایش داشته است اما در اصل کراتین تراپی فقط در تقویت مو تاثیرگذار است. کراتین با چسباندن موقت رشته موها به یکدیگر باعث افزایش درخشندگی، جلوگیری از دوشاخه و موخوره گرفتن مو میشود و تمامی این ها میتواند باعث شود تا ساقه مویتان کلفت تر و قوی تر بنظر برسد. اما به صورت کلی کراتین تراپی هیچگونه تاثیری در افزایش رشد مو ندارد.

کراتین مو فر

کراتین تراپی برروی اکثر موها مخصوصا موهای فر، وز یا مجعد به خوبی کار میکند. موهای فر کمتر از موهای صاف نور را منعکس میکنند که باعث میشود موهای فر بعد از کراتین تراپی جلوه درخشان تر و صاف تری نسبت به موهای صاف داشته باشند.

کراتین موی رنگ شده

اگر موهای خود را به تازگی رنگ کرده اید بهترین زمان برای کراتین تراپی است. کراتین به رنگ مو میچسبد و باعث تثبیت رنگ مو و تازه نگه داشتن آن میشود. دقت داشته باشید که رنگ کردن مو بعد از انجام کراتین تراپی باعث از بین رفتن و خراب شدن کراتین میشود. به همین دلیل بهتر است قبل از انجام کراتین تراپی درباره رنگ موی خود تصمیم بگیرید.

در چه صورت به کراتین تراپی نیاز داریم؟

به صورت کلی کراتین تراپی مناسب برای تمامی افراد با انواع مو است. تنها با توجه به نوع موی شما ترکیبات مختلفی برای کراتینه کردن مویتان مورد استفاده قرار میگیرد. اگر موهایی وز یا مجعد دارید کراتین تراپی بهترین جواب را برروی نوع موی شما دارد. همچنین اگر جزو دسته افرادی هستید که دائما از سشوار یا اتو مو استفاده میکنید، کراتین تراپی میتواند در وقت شما صرفه جویی کند و دیگر نیازی نیست با وسایل حرارتی به موهای خود آسیب بزنید. اگر موهایتان آسیب دیده است و دنبال راهی برای تقویت آن هستید نیز کراتین تراپی پاسخ مشکل شما است. در واقع تنها افرادی که کراتین تراپی برای آن ها توصیه نمیشود افزاد با موهای ببسیار ضعیف، شکننده و حساس است. اگر جزو این دسته افراد هستید و دوست دارید کراتین تراپی را انجام دهید بهتر است از آرایشگر خود درخواست کراتین با ترکیبات گیاهی یا ملایم بکنید.

روش انجام کراتین تراپی

روند انجام کراتین تراپی ابتدا با شامپو و شست و شوی مو آغاز میشود. ابتدا موهای شما شسته میشود تا کراتین به خوبی به داخل مو نفوذ کند و چربی یا آلودگی مانع جذب آن نشود. سپس آرایشگر مواد کراتین را برروی موهای مرطوب قرار داده و شروع به شانه زدن مو میکند تا کراتین به خوبی جذب مو شود. پس از اعمال و قرار دادن ترکیب کراتینه برروی مو، موهای شما را پوشش میدهند و مقابل حرارت قرار میدهند و بسته به نوع مویتان تا نهایتا 40 دقیقه باید صبر کنید تا کراتین به خوبی برروی مو باز شود. پس از انتظار، موی کراتین شده باید تحت حرارت بالای سشوار قرار بگیرید. این گرما باعث بیرون زدن ترکیبات کراتین برروی مو میشود. سپس مو باید به دسته های بسیار کوچک تقسیم و اتو یا سشوار شود. این مرحله زمان زیادی میبرد و باید با حوصله و دقت انجام شود تا تمامی قسمت های مو به صورت مساوی زیر گرما قرار بگیرد و کراتین برروی مو فیکس شود. پس از خشک کردن و استایل دهی مو روند کراتین تراپی به پایان میرسد.

ویدیو آموزش کراتین تراپی

کراتین درمانی چقدر زمان میبرد؟

زمان اعمال کراتین تراپی با توجه به نوع و طول مو میتواند متفاوت باشد اما به صورت کلی این زمان بین 2 الی 4 ساعت متغیر است.

انواع کراتین تراپی مو

کراتینه کردن مو و یا همان کراتین تراپی با توجه به نوع مواد استفاده شده متفاوت میباشد. برای مثال ترکیباتی که در کراتینه تراپی موی فر استفاده میشود متفاوت با موی صاف یا مجعد است. همچنین براساس نوع مو که خشک، چرب یا معمولی است باز هم مقدار و نوع این ترکیبات متغیر است.

کراتینه برزیلی

کراتین برزیلی مناسب برای افراد با موهای بسیار فر و مجعد میباشد. این روش تقریبا یک ساعت میتواند زمان بر باشد و 3 تا 6 ماه ماندگاری دارد. در این روش تارهای مو با یک لایه پروتئین پوشیده و محافظت میشود و موخوره کاهش پیدا میکند.

کراتین سزان

روش کراتین سزان (Cezanne) از طبیعی ترین روش های کراتینه تراپی است که باعث از بین رفتن موخوره و ترمیم موهای آسیب دیده میشود.

کراتین تریسولا

روش کراتین تریسولا (Trisolla) از سریع ترین روش های کراتین تراپی است. این روش بسیار مناسب برای افراد با موهای ضخیم، آسیب دیده و رنگ شده است که به رنگ مو آسیبی نمیزند.

کراتینه احیای مو

در روش کراتیه احیایی هیچگونه صافی انجام نمیشود اما وزی مو از بین میرود و باعث تقویت مو میشود. کراتین احیای مو بسیار سبک است و تا 2 ماه ماندگاری دارد.

کراتینه ژاپنی

ریباندینگ یا همان کراتین ژاپنی که ماندگاری بین 4 تا 8 ماه دارد و 3 تا 5 ساعت زمان میبرد در این روش از اسید گلیکولیک که بسیار ملایم و بدون آسیب است استفاده میشود.

مزایای کراتین تراپی مو

بیشتر افراد کراتین تراپی را به اسم صاف کردن مو میشناسند در صورتی که صافی مو از ناچیز ترین مزایای کراتین تراپی است. در ادامه از مهم ترین مزایای کراتین تراپی را نام میبریم.

تقویت مو

همانطور که گفتیم کراتین یکی از ساختار های اصلی مو، پوست و ناخن است که با کراتینی که در کراتین تراپی استفاده میشود متفاوت است. اما کراتین تراپی بی دلیل کراتین نام گذاری نشده است. ترکیبات به کار رفته در کراتین درمانی باعث تقویت فولیکول، کراتین و کلاژن طبیعی مو میشود که باعث تقویت و افزایش استحکام و شادابی مو میشود.

صاف شدن مو

درواقع کراتین به هیچ وجه تاثیری برروی صاف شدن مو ندارد. کراتین تراپی باعث نرم شدن بافت مو میشود و اینطور بنظر میرسد که موها صاف هستند. موهای شما در اثر خیس شدن باز هم به شکل موجدار در میایند اما بافتی سبک تر و نرم تر دارد و با بالا رفتن انعطاف پذیری و خاصیت ارتجاعی، مو حالت صاف تری به خود میگیرد.

آبرسانی مو

همانطور که گفتیم کراتین تراپی باعث تقویت فولیکول مو میشود. فولیکول مو وظیفه نگهداری و حفظ رطوبت را درون مو دارد و با تقویت آن میتواند رطوبت را بیشتر و بهتر جذب کند. اگر موهای خشکی دارید که حتی بعد از استفاده از محصولات آبرسان مو نیز باز دچار خشکی مو میشوید، کراتین تراپی چاره مشکل شما است.

خشک شدن سریع مو

درست است که کراتین باعثحفظ رطوبت و آبرسانی بهتر مو میشود، اما از سوی دیگر هنگامی که موی شما با کراتین پوشش داده میشود، آب و رطوبت برروی سطح آن زودتر خشک میشود. در نتیجه دیگر نیازی به سشوار کشیدن های طولانی که باعث آسیب دیدن مو میشود ندارید. مخصوصا اگر موهای بلندی دارید قطعا خشک کردن و سشوار کشیدن مو بعد از هر دفعه حمام کردن میتواند کمی مشکل و وقت گیر باشد.

افزایش صافی و درخشش مو

کراتین تراپی تاثیر بسیاری در افزایش و تقویت کوتیکول های مو دارد که میتواند نتایجی مانند کاهش وزی مو، افزایش درخشندگی و خاصیت ارتجاعی مو شود.

بهترین محصولات برای موهای کراتینه شده

عوارض کراتین تراپی مو

گاهی برخی از افراد ممکن است به مواد کراتین الرژی داشته باشند و علائمی مانند تورم پوست سر ،خارش و قرمزی پوست را در پیش داشته باشد و گاهی در صورت شدت ممکن است باعث انافیلاکسی که مشکل در تنفس و شوک است شود.

واکنش آلرژیک

گاهی برخی از افراد ممکن است به مواد کراتین الرژی داشته باشند و علائمی مانند تورم پوست سر ،خارش و قرمزی پوست را در پیش داشته باشد و گاهی در صورت شدت ممکن است باعث انافیلاکسی که مشکل در تنفس و شوک است شود.

سوزش چشم

سوزش چشم  که در صورت استفاده ناصحیح با ایجاد بخار ناشی از مواد کراتین باعث تحریک چشم شده و قرمزی و سوزش چشم را به همراه دارد.

آسیب دیدن مو

همانگونه که قبل تر گفتیم ترکیبات به کار رفته در کراتین مو حاوی مواد شیمیایی است. همچنین در روند انجام کراتین تراپی موی شما تحت حرارت بالایی از سشوار قرار میگیرد. به همین دلیل توصیه میشود که اگر موهایی ضعیف، حساس یا شکننده دارید کراتین تراپی انجام ندهید. اگر فکر میکنید موهایتان نیاز به درمان دارد میتوانید از آرایشگر خود درباره درمان حاوی اسید گلیوکسیلیک بپرسید. این روش به صورت چشمگیری باعث صاف شدن مو نمیشود اما روش درمانی فوق العاده برای مبارزه با موخوره و تقویت مو است که مانند کراتین تراپی سنگین و آنقدر شیمیایی نیست.

حرارت زیاد

یکی از مم ترین مراحل انجام کراتین تراپی، حرارت زیاد است که باعث واکنش دادن کراتین میشود. اگر کراتین درمانی تنها یک الی دوبار در سال و با حرارت مناسب انجام شود مشکلی برای موهایتان ایجاد نمیشود اما اگر موهایی حساس و بسیار ضعیف دارید ممکن است میزان بالای این حرارتباعث آسیب دیدن موهایتان شود.

درست انجام ندادن کراتین

در صورت انجام ناصحیح کراتین میتوانیم آسیب های جدی به مو بزنیم. استفاده مواد بی کیفیت میتواند موهارا نازک، خشک و بسیار شکننده کند. توصیه میشود که کراتین تراپی را فقط در سالن های معتبر و به دست افراد متخصص در این زمینه انجام دهید زیرا کوچک ترین اشتباهی در روند کراتین تراپی میتواند آسیب های غیرقابل جبرانی برای مو پدید آورد.

فرمالدئید

یکی از بزرگترین نگرانی ها و دلیلی که افراد مخالف کراتین تراپی هستند به دلیل وجود فرمالدئید در ترکیبات کراتینه است. فرمالدئید یک ماده سمی است که در هنگام گرم شدن از مواد کراتین آزاد میشود. این بخار یک ماده سرطان زا است که میتواند باعث سوزش چشم و مشکلات تنفسی شود. البته این خطر بیشتر شامل حال اپراتورهای کراتین میباشد که روزانه چند بار در معرض این گاز قرار میگیرند و نه مراجعه کنندگان. همچنین امروزه در ترکیبات کراتین تراپی از میزان بسیار کمتری فرمالدئید استفاده میشود. فرمالدئید معمولا در ساخت مصالح ساختمانی، چسب و دیگر لوازم خانگی یافت میشود و درصورت حل شدن در آب میتوان به عنوان ماده نگهدارنده از آن استفاده کرد. لازم به ذکر است که امروزه به دلیل سرطان زا بودن فرمالدئید، از این ماده در ترکیبات کراتین تراپی استفاده نمیشود و با موادی مانند متلین گلیکول، فرمالین، متانال و متاندیول جایگزین شده است که با مخلوط شدن با آب ترکیبات سرطان زا را آزاد میکند. به همین دلیل انجام کراتین درمانی برای افراد با موهای ضعیف و حساس توصیه نمیشود. توجه داشته باشید که بسیاری از مواد غذایی و دیگر وسایلی که در طول روز از آن ها استفاده میکنید دارای مواد سرطان زا هستند که در صورت استفاده مداوم و دائمی علائم خودش را نشان میدهد. پس نگران نباشید که پس از یکبار کراتین تراپی مو قرار است به سرطان ابتلا شوید. همچنین میتوانید از آرایشگر خود درخواست کراتین تراپی با ترکیباتی فاقد فرمالدئید بکنید. البته که کراتین تراپی هایی که در ترکیبات خود فرمالدئید دارند تاثیرگذاری و ماندگاری بیشتری دارند.

قیمت کراتین تراپی مو

قیمت کراتین مو در مناطق مختلف با توجه به نوع و درجه مهارت آرایشگر و همچنین مواد استفاده شده برای کراتین متفاوت است .همچنین با توجه به قد و بلندی مو و حجم موی شما نیز این مبلغ تغییر خواهد کرد. مبالغ کراتین از دو میلیون و نیم شروع و تا ده میلیون تومان متغییر است

کراتین تراپی مو در منزل

کراتین تراپی در منزل و توسط خودتان نیز انجام پذیر است اما طبیعتا ماندگاری و کیفیت کراتین تراپی که در سالن و توسط آرایشگر انجام میشود نیست. کراتین تراپی که در خانه انجام میشود به جای نفوذ به ساقه مو بیشتر آن را پوشش میدهد که باعث میشود نهایتا دو هفته ماندگاری داشته باشد. اگر قصد دارید کراتین تراپی را در منزل انجام دهید حتما مقاله کراتین خانگی مو را مطالعه کنید و از محصولات حرفه ای و تخصصی که نیازمند آرایشگر است استفاده نکنید.

شامپو کراتین تراپی

از جمله عوامل اصلی که در ماندگاری مدت زمان کراتین تاثیر دارد استفاده از شامپوهای بدون سولفات میباشد. سولفات ماده شیمیایی درون شامپو است که باعث کف کردن در هنگام شستشو میشود ولی این ماده به از بین بردن کراتین کمک میکند پس حتما از شامپوهای بدون سولفات استفاده کنید. گاهی ممکن است استفاده از شامپو های بدون سولفات به دلیل عدم کف کردن زیاد، به خوبی کف سر شما را شستشو ندهد و همین امر باعث ریزش مو شود پس در فاصله هر 4 بار دوش گرفتن و شستشوی مو یکبار از شامپوهای معمولی که دارای سولفات هستند استفاده کنید تا چربی کف سر شما کاملا تمیز شود.

تفاوت کراتین تراپی و پروتئین تراپی

بسیاری از افراد پروتئین تراپی و کراتین تراپی را با یکدیگر اشتباه میگیرند یا فکر میکنند یکی هستند. در اصل این دو روش تفاوت بسیار زیادی از نوع ترکیبات تا تاثیرگذاری دارند که در ادامه توضیح میدهیم. اما در ابتدا با پروتئین تراپی آشنا شوید.

پروتئین تراپی چیست؟

از جمله روش های درمانی برای احیا و تقویت مو میتوان به پروتئین درمانی مو اشاره کرد. در این روش به تقویت پروتئین فیبری مو که کراتین نام دارد میپردازند. از جمله دلایل خشکی و وز شدن مو ها عدم وجود کراتین مو است. همچنین  از جمله عوامل که به از بین رفتن کراتین مو کمک میکند رنگ و مش های متعدد و دکلره کردن موها است. پروتین تراپی روش درمانی برای احیا مو، تامین کراتین و اسید آمینه های مفید مو میباشد. در این روش با ایجاد یک لایه محافظ مقاوم برروی مو از خشکی و از بین رفتن مو جلوگیری میشود.

تفاوت پروتئین تراپی و کراتین کردن مو در چیست ؟

تفاوت در میزان و درصد صافی مو است. در کراتین تراپی موها صاف و براق میشود پس اگر موهای فرو مجعد دارید از کراتین تراپی استفاده کنید ولی اگر موهایتان خشک و وز و آسیب دیده شده است و همچنین موهای کم پشتی دارید بهترین راه حل پروتئین تراپی است. در کراتین تراپی بیشتر تمرکز بروی صافی موها است ولی در پروتئین تراپی تمرکز براحیا و تقویت و در مرحله دوم صافی مهم تر میباشد. از جمله تفاوت های دیگر در ماندگاری زمان آن است کراتینه 6 تا یکسال بروی موها باقی میماند ولی در پروتئین درمانی 4 تا 6 ماه ماندگاری دارد. از جمله تفاوت های دیگر در میزان قیمت آنها است. معمولا در سالن های مختلف  بسته به میزان مهارت آرایشگر مبلغ ها فرق میکند ولی در توضیح کلی کراتین تراپی از پروتئین تراپی قیمت بیشتری دارد.

بهترین شامپو کراتین تراپی

علت خشک و وز شدن موها بعد از کراتین چیست ؟

از دلایل اصلی خشک شدن مو بعد از کراتین یا همان کراتینه کردن مو میتوان به استفاده کردن از مواد شیمیایی قوی و نامناسب و کم کیفیت کراتین اشاره کرد این مواد رطوبت مو را از بین میبرد و به بافت اصلی مو آسیب میرساند پس در انتخاب آرایشگر و مواد کراتین باید نهایت دقت را داشته باشیم.
همچنین بعد از کراتین کردن استفاده از مواد مراقبتی نامناسب و یا استفاده از محصولات مراقبتی که حاوی کراتین نباشد باعث خشک و وز شدن و آسیب دیدن مو میشود
زیرا استفاده از محصولات حاوی کراتین بعد از انجام کراتین بسیار در نگهداری و مراقبت از مو مفید است.
استفاده از محصولات مراقبتی حاوی کراتین بعد از کراتینه کردن نیز در نگهداری موهای کراتین شده بسیار مفید است

کراتین تراپی برای زنان باردار

اگر در طول دوران بارداری قصد دارید کراتین مو انجام دهید حتما با پزشک خود مشورت کنید زیرا برخی از ترکیبات کراتین تراپی ممکن است غلظت زیادی نسبت به مواد شیمیایی دیگر داشته باشد که باعث آسیب دیدن جنین شود.

ماندگاری کراتین تراپی مو

میزان ماندگاری کراتین مو میتواند با توجه به نوع مواد و راه های نگهداری و مراقبت های بعد از کراتین بین 6 تا 8 ماه باشد که بسیار بسته به مراقبت و استفاده از محصولات مراقبتی مخصوص موهای کراتین شده بعد از کراتین دارد.

مراقبت های بعد کراتین تراپی

مراقبت های بعد از کراتین تراپی تاثیر بسیاری در ماندگاری و کیفیت کراتین موی شما دارد. این مراقبت ها شامل فعالیت های بسیار ساده ای مانند روش شانه زدن، خوابیدن و حتی شستن مو است که وقت زیادی از شما نمیگرد اما تاثیرگذاری بسیاری در زیبایی و ماندگاری کراتین دارد. اگر به تازگی موهای خود را کراتینه کردین حتما مقاله مراقبت بعد کراتین مو، 18 نکته و راهکار ساده و موثر را مطالعه کنید.

سوالات متداول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *