مقالات آرایشی

پرایمر چیست و چه کاربردی دارد؟

پرایمرها یکی از محصولات آرایشی و مراقبتی پوست هستند که با پوشش و یکدست کردن پوست میتوانند نقص های پوستی مانند جوش، آکنه، چین و چروک، لکه های پوستی و … را پنهان کنند. Primer ها با ترکیبات و خصوصیات مختلفی برای انواع پوست ها با مشکلات پوستی تولید میشوند که میتوانید بهترین پرایمر را برای پوست خود انتخاب کنید. با رژفام همراه باشید تا در ادامه کاربردهای پرایمر را باهم مرور کنیم. اما در ابتدا توضیح جامعی درباره پرایمر!

آنچه خواهید خواند:

  • پرایمر آرایشی چیست؟
  • کاربردهای پرایمر
  • در چه صورت به پرایمر نیاز دارید؟
  • طریقه استفاده از پرایمر
  • نکات مهم در استفاده از پرایمر
  • عوارض پرایمر
  • انتخاب بهترین پرایمر
  • انواع پرایمر براساس رنگ
  • انواع پرایمر براساس کاربرد

پرایمر آرایشی چیست؟

پرایمر ابزاری برای زیرسازی آرایش است که برای داشتن یک آرایش بی نقص به آن نیاز داریم و همچنین جزو یکی از محصولات مراقبتی پوست نیز محسوب میشود. کانتور، کانسیلر و پرایمر از جمله محصولات آرایشی هستند که میتوانند یک آرایش حرفه ای و بی نقص را برای شما ایجاد کنند. با استفاده از این محصول دو کاره که هم آرایشی و هم مراقبتی است، میتوانید پوستی شفاف، بی نقص و یک آرایش زیبا و ماندگار داشته باشید. حتی اگر جزو افرادی باشید که آرایش نمیکنید میتوانید از پرایمر به تنهایی استفاده کنید تا علاوه بر افزایش جذابیت و زیبایی پوست، پوست خود را آبرسانی و تقویت کنید.

 شاید برای شما مفید باشد: تشخیص کرم پودر گابرینی اصل از فیک

کاربردهای پرایمر

پوشش یکدست پوست

اولین هدف از استفاده از پرایمر یکدست کردن پوست است. پرایمر با صاف و یکسدت کردن پوست و مخفی کردن جوش و خطوط ریز چین و چروک، صورت را مانند یک بوم آماده نقاشی میکند و فرایند آماده سازی پوست برای آرایش را انجام میدهد.

تثبیت آرایش

پرایمرها میتوانند باعث افزایش ماندگاری و جلوگیری از پخش شدن و بهم ریختگی آرایش شوند. اگر دوست دارید آرایشتان تا مدت طولانی بدون بهم ریختگی باقی بماند حتما از پرایمر های تثبیت کننده آرایش استفاده کنید تا علاوه تثبیت آرایش از بهم ریختن و پخش شدن آن جلوگیری کند.

آبرسانی پوست

تقریبا بیشتر پرایمرها دارای ترکیباتی آبرسان و مرطوب کننده پوست هستند که اجازه نمیدهند پوست شما دچار خشکی شود. همچنین پرایمرهای آبرسانی نیز هستند که مخصوص پوست های خشک یا اانواع پوست هستند و با استفاده از این پرایمرها پوست تان به هیچ وجه خشک و زیر آرایش پوست پوست نمیشود.

کوچک کردن منافذ پوست

یکی از مهم ترین کاربردهای پرایمر کوچک کردن منافذ باز پوست است که از عوامل اصلی ایجاد جوش و آکنه در صورت است. معمولا این منافذ در افراد با پوست چرب باز تر است و یک پرایمر خوب تا حد ممکن منافذ باز پوست را کوچک میکند. همچنین بعضی از پرایمرها با خاصیت کوچک کننده منافذ و مخصوص همین کار تولید میشوند.

ضد پیری

پرایمرهای ضد چروک یا پیری حاوی ترکیباتی مانند ویتامین سی و اسید هیالورونیک هستند که از ایجاد چین و چروک و پیری پوست جلوگیری و پوست را شاداب و جوان نشان میدهند.

جلوگیری از تجمع چربی

یکی از مشکلات بزرگی که افراد با پوست چرب با آن مواجه میشوند، برق زدن پوست دمخصوصا در قیمت های بینی، چانه و پیشانی به دلیل تجمع چربی است. با استفاده از یک پرایمر مناسب پوست چرب با مات کردن جلوه نهایی آرایش از تجمع چربی در این نقاط جلوگیری میکند و چربی های اضافه پوست را جذب میکند.

دیگر کاربردهای پرایمر

استفاده از پرایمر قبل از آرایش میزان استفاده از کرم پودر را نیز کاهش میدهد.
به ثابت نگه داشتن آرایش صورت ما کمک میکند و در واقع زیرساز پوست صورت برای داشتن یک آرایش عالی و همچنین کنترل میزان چربی اضافی پوست و جلوگیری از درخشندگی بیش ازحد پوست است.
همچنین پرایمرها روشن کننده پوست هستند یعنی حتی اگر primer بصورت تنهایی و بدون کرم پودر یا فوندیشن نیز استفاده کنید، پرایمر میتواند پوست شما را روشن کند و تیرگی های پوست صورت را کاهش دهد.
این محصول با خاصیت آبرسانی که دارد جز محصولات مراقبتی از پوست محسوب میشود. آنها در زیر سایه چشم، کرم پودر، مرطوب کننده رنگی و ریمل برای ایجاد یک اثر صاف کننده استفاده می شوند که پوشش آرایش را افزایش می دهد و به آرایش شما کمک می کند و مواد ارایشی مدت طولانی تری روی پوست باقی بماند در حالی که نگرانی هایی مانند پوست چرب یا خشک را از بین میبرد.

شاید برای شما مفید باشد: 13 روش تشخیص رژ لب فیک از اصل

در چه صورت به پرایمر نیاز دارید؟

هنوز مطمئن نیستید که آیا به یک پرایمر نیاز دارید؟ در ادامه مشکلات رایج پوستی و آرایشی که راه حلشان استفاده از پرایمر است را نام میبریم. اگر حداقل دو مورد درباره شما صدق میکند بهتر است که به دنبال بهترین پرایمر برای خرید باشید!

طریقه استفاده از پرایمر

قبل از استفاده از پرایمر صورت خود را با شوینده مخصوص پوست تان شستشو دهید و سپس میتوانید از آبرسان استفاده کنید. اگر از کرم ضدآفتاب استفاده میکنید حتما آن را قبل از پرایمر مصرف کنید تا قدرت جذب و تاثیرگذاری آن چن برابر شود.
پرایمر را میتوانید برروی کل صورت یا فقط قسمت هایی که نیاز به پرایمر دارند مانند بینی و پیشانی استفاده کنید و با حرکت دایره ای برروی پوست خود پخش کنید.
پس از استفاده از پرایمر میتوانید از کرم پودر، فاندیشن و دیگر لوازم آرایشی استفاده کنید.

نکات مهم در استفاده از پرایمر

بهتر است به جای بلندر از انگشتان خود برای پخش پرایمر استفاده کنید. گرما و حرارت طبیعی انگشتان شما به جذب بهتر پرایمر در پوست کمک می کند.
پس از استفاده از پرایمر بلافاصله به سراغ لوازم آرایشی مانند کرم پودر نروید و برای 2 الی 3 دقیقه اجازه دهید تا پرایمر به خوبی جذب پوست شود.
استفاده مقدار بیشتری از پرایمر به معنی تاثیرگذاری بیشتر و بهتر نیست و باعث میشود پوست تان به خوبی زیر آرایش و پرایمر تنفس نکند و آرایش به خوبی برروی پوست ننشیند. توصیه میشود که برای هر دفعه استفاده از پرایمر به اندازه یک نخود از آن استفاده کنید.

عوارض پرایمر

پرایمرها هرچقدر هم که دارای ترکیبات مفید باشند باز هم جزوی از لوازم آرایشی محسوب میشوند و استفاده بیش از حد از هر لوازم آرایشی مانند پرایمر میتواند باعث خشک شدن و آسیب دیدن پوست شود. پس بهتر است هر روز از پرایمر استفاده نکنید.
پرایمر شما باید مناسب نوع پوست تان یا مخصوص انواع پوست باشد تا به پوستتان آسیبی نزند و همچنین بیشترین میزان تاثیرگذاری را داشته باشد. برای مثال اگر فردی با پوست خشک از پرایمر مخصوص پوست چرب استفاده کند میتواند به پوست خود آسیب جدی بزند.
اگر پوستی حساس دارید بهتر است از پرایمر استفاده نکنید یا از پرایمری با کمترین مقدار مواد شیمیایی و ضعیف استفاده کنید.
قبل از خرید ترکیبات پرایمر را مطالعه کنید و مطمئن شوید به هیچ کدام حساسیت ندارید و حتما قبل از استفاده تست حساسیت برروی نقطه کوچکی از چانه انجام دهید.

انتخاب بهترین پرایمر

مطمئنا با وجود این همه گزینه های متنوع، انتخاب پرایمر میتواند کمی سخت باشد. اولین و مهم ترین موردی که در انتخاب پرایمر اهمیت دارد نوع پوست و مشکلات پوستی تان است. برای مثال اگر پوست خشکی دارید استفاده از یک پرایمر فاقد چربی و مخصوص پوست خشک میتواند باعث خشک شدن بیشتر پوست تان شود، پس سعی کنید نوع پوست تان را بشناسید و پرایمری که متناسب با نوع پوست تان است را تهیه کنید.
اگر تعریق زیادی دارید از پرایمر های ضد آب استفاده کنید.
از پرایمر هایی که کمترین ترکیبات شیمیایی و دارای ویتامین هستند استفاده کنید.
اگر برای خرید پرایمر نیاز به راهنمایی بیشتری دارید مقاله بهترین مارک پرایمر را مطالعه کنید.

 شاید برای شما مفید باشد: تشخیص رژگونه اصل از فیک شیگلم

انواع پرایمر

انواع پرایمر براساس رنگ

پرایمر سبز

از پرایمر رنگ سبز برای متعادل سازی رنگ پوست استفاده میشود. پرایمر سبز میتواند به خوبی جای جوش و قرمزی های صورت را پنهان کند و قرمزی را از بین ببرد.

پرایمر بنفش

پرایمر رنگ بنفش مناسب برای افراد با پوست سبزه یا زرد است که باعث میشود شاداب و جوان تر بنظر برسید.

پرایمر نارنجی

پرایمر رنگ نارنجی برای پنهان کردن لکه و سیاهی های پوست های رنگ روشن یا معمولی استفاده میشود.

پرایمر زرد

پرایمر رنگ زرد بهترین انتخاب برای افراد با رنگ پوست سبزه و گندمی و یا افرادی که مویرگ های آبی از روی پوست شان دیده میشود است که به خوبی رنگ پوست را یکدست میکند و جوش ها را پنهان میکند.

پرایمر صورتی

پرایمر رنگ صورتی مانند یک بالم لب عمل میکند و باعث افزایش شفافیت و شادابی پوست میشود.

انواع پرایمر براساس خاصیت

پرایمر مات کننده صورت

از پرایمر رنگ سبز برای متعادل سازی رنگ پوست استفاده میشود. پرایمر سبز میتواند به خوبی جای جوش و قرمزی های صورت را پنهان کند و قرمزی را از بین ببرد.

پرایمر مرطوب کننده صورت

پرایمر رنگ بنفش مناسب برای افراد با پوست سبزه یا زرد است که باعث میشود شاداب و جوان تر بنظر برسید.

پرایمر کوچک کننده منافذ

پرایمر رنگ نارنجی برای پنهان کردن لکه و سیاهی های پوست های رنگ روشن یا معمولی استفاده میشود.

پرایمر ضدآفتاب

پرایمر رنگ زرد بهترین انتخاب برای افراد با رنگ پوست سبزه و گندمی و یا افرادی که مویرگ های آبی از روی پوست شان دیده میشود است که به خوبی رنگ پوست را یکدست میکند و جوش ها را پنهان میکند.

پرایمر پوست خشک

پرایمر رنگ صورتی مانند یک بالم لب عمل میکند و باعث افزایش شفافیت و شادابی پوست میشود.

پرایمر پوست چرب

پرایمرهای مخصوص پوست چرب معمولا فاقد هرگونه چربی و روغن و دارای سالسیلیک اسید و قدرت جذب چربی بالایی هستند که اجازه نمیدهند چربی پوست آرایشتان را بهم بریزد یا پوست تان بدلیل تجمع چربی برق بزند. این پرایمر ها معمولا دارای جلوه نهایی مات هستند.

پرایمر محو کننده

پرایمرهای محو کننده کمتر در مورد مات کردن و بیشتر در مورد صاف کردن پوست مورد استفاده قرار میگیرند ، که برای انواع پوست های برای کاهش ظاهر خطوط و چین و چروک ایده آل است.

 شاید برای شما مفید باشد: کانتور چیست؟

انواع پرایمر براساس کاربرد

پرایمر سایه چشم

سایه چشم در اواسط روز از بین می رود و به ندرت در تمرینات باشگاه یا در روزهای بارانی یا مرطوب در جای خود باقی می ماند. یک پرایمر ساده می تواند همه اینها را برطرف کند و به خط چشم شما نیز کمک می کند پرایمرهای چشم می‌توانند قبل از آرایش، پلک را تغذیه و صاف کنند.

پرایمر ریمل

اگر در فر شدن مژه هایتان مشکل دارید، Primer ریمل را امتحان کنید. آنها، اغلب با مواد مغذی ساخته می شوند که مژه ها را حالت داده و حجم و طول بیشتری می بخشد.

پرایمر لب

همه به پرایمر لب نیاز نخواهند داشت، اما اگر دوست دارید لب هایتان را برجسته کنید و تمام روز رنگ رژ لب روی آنها باقی بماند. این می تواند رژ لب شما را از پاک شدن و کمرنگ شدن حفظ کند و سطح صافی ایجاد کند که رنگ را طولانی تر نگه می دارد و برای استفاده در زیر رژ لب های مایع. اگر می‌خواهید ظاهری طبیعی داشته باشید، می‌توانی بدون استفاده از رژلب، به لب‌های خود پرایمر بزنید.

پرایمر ناخن

پرایمر ناخن می‌تواند لاک را طولانی‌تر جلوه دهد. مانند انواع دیگر پرایمرها، به ناخن های شما لایه ای صاف می بخشد و به چسبندگی یکنواخت لاک کمک می کند. زیر ناخن های اکریلیک نیز توصیه می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *